Om Café Svanen

Café Svanens historie startede tilbage i 1912, hvor den var tilknyttet Holbæk Kasserne som et rigtigt soldaterværtshus med sand på gulvet. Den har altid heddet Café Svanen, men helt frem til 1965 var adressen Strandmøllevej 1. Dengang var der sveller i baghaven og omgivelserne en del mere rå end i dag. I 1960’erne var Svanen blandt andet kendt for sin levende papegøje. Da Holbæk Kasserne lukkede i 1980 udviklede Svanen sig til et hårdt havnearbejderværtshus og et sted, hvor man ikke uden videre begav sig ind alene som kvinde.

 

I 1988 købte Anette Strøh Bartholdy stedet og forvandlede det til det populære spise- og musikværtshus, som det er i dag. De to nye ejere, Mathias Damhus og Brian Klarskov, overtog cafeen den 1. september 2017.

 

Mathias Damhus

ejer og kok

Mathias er den ene af Café Svanens to passionerede ejere. Han brænder for sit fag og tilfører Svanens klassiske retter et moderne tvist samtidig med at alle traditioner holdes i hævd. Som 14-årig startede Mathias som opvasker men arbejdede sig hurtigt ud i køkkenet. Han har blandt andet været fire år i en golfklub hvor han sluttede som køkkenchef. Mathias blev udlært kok på Hotel Hillerød og har senest arbejdet som souschef på Comwell Borupgaard i Helsingør.

 

Brian Klarskov

ejer og kok

Brian er den anden halvdel af Café Svanens ejere. Han er en dedikeret kok og med et skarpt øje for fornyelse af cafeens traditionelle retter gør han smagsoplevelsen endnu større. Brian er opvokset på Orø og blev udlært kok på Elverdamskoen ved Tølløse, hvor han blev køkkenchef under Jan Cocotte Pedersen. Han har været gæstekok på Søllerød Kro, arbejdet som køkkenchef på Restaurant Krydderiet, Hotel Hillerød og været med til at lave flere klassiske kogebøger.

 

Svanens stærke personale

Cafeen har et stærkt team af køkkenfolk, opvaskere, smørrebrødsjomfruer og tjenere, som altid er klar til at yde en ekstra indsats under de særlige temaarrangementer og i travle perioder. Blandt andet er den tidligere ejer Anette Strøh Bartholdy ansvarlig for smørrebrødsafdelingen, ligesom hendes mand Ivan Strøh Bartholdy er ansvarlig for både grisefest og muslingefest.

 

Café Svanen i pressen

”Svanens ny ejere vil værne om traditionerne”, sn.dk den 27. august 2017. ( https://sn.dk/Holbaek/Svanens-nye-ejere-vil-vaerne-om-traditionerne/artikel/678524 )

”Anette har solgt Café Svanen”, sn.dk den 14. juni 2017. ( https://sn.dk/Holbaek/Anette-har-solgt-Cafe-Svanen/artikel/662579 )

”På Café Svanen er der plads til alle”, Erhvervsavisen den 26. oktober 2017. (https://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/294/28 )

Månedens weekendmenu
Weekendens 3 retters Menu. Fredag og lørdag fra 17-21
Dagens ret
Vi serverer dagens ret alle ugens 7 dage. Altid stegt flæsk om tirsdagen.
Svanens menuer
Lækre smagsoplevelser i klassisk værtshusstemning.
Hvad siger folk om Cafe Svanen